Clavin Klein
Calvin Klein je jedan od vodećih svjetskih svjetskih modnih lifestyle brendova s istorijom hrabrih, nekonformističkih ideala koji nam pružaju informacije o svemu što radimo. Osnovan u New Yorku 1968. godine, minimalistička i senzualna estetika brenda pokreće naš pristup dizajnu i komunikaciji proizvoda, stvarajući platno koje nudi mogućnost neograničenog samoizražavanja.

8,5 milijardi dolara globalne maloprodaje 2021
Brendovi Calvin Klein — CK Calvin Klein, Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Underwear i Calvin Klein Performance — povezani su namjerom i svrhom podizanja svakodnevnih osnovnih stvari do globalnog statusa ikone. Svaki od brendova ima poseban identitet i poziciju u maloprodaji, pružajući nam priliku da plasiramo na tržište niz univerzalno privlačnih proizvoda domaćim i međunarodnim potrošačima sa različitim potrebama. Naši proizvodi su utemeljeni na odgovornom dizajnu, visokokvalitetnoj konstrukciji i eliminaciji svih nepotrebnih detalja. Težimo jedinstvenim i dimenzionalnim komadima koji se stalno dobro nose i ostaju relevantni iz sezone u sezonu. Globalna maloprodaja proizvoda Calvin Klein iznosila je oko 8,5 milijardi dolara 2021.

Calvin Klein nastavlja učvršćivati svoju poziciju inovatora digitalnih platformi i modernih marketinških kampanja. PVH je kupio Calvin Klein 2003. godine i nastavlja nadgledati fokusirani pristup povećanju svjetske relevantnosti, prisutnosti i dugoročnog rasta brenda.

Boost Commerce